Олександр з села Єлизаветин Рожищенської громади після поранення лікується на Дніпропетровщині. Чоловік пішов добровольцем на фронт на початку 2022 року. На Донецькому напрямку після обстрілу росіян отримав поранення. З поля бою його винесли побратими. Під час евакуації чоловіку ампутували ноги.

Медики та військовий розказали Суспільному, як проходить лікування і чи потрібна донорська кров.

Олександр каже: того дня російські військові оточили його з побратимами та атакували з різної зброї.

«Був бій. Він тривав півтори доби. Це те, що я пам’ятаю», – говорить військовий.

За його словами, побратими прорвались крізь оточення та винесли його.

Медичного директор лікарні Сергій розповів: ноги чоловікові ампутували під час евакуації, а вже на Дніпропетровщині пораненому перелили майже п'ять літрів крові.

«Кров донорів, яку ми одержуємо з усієї України, дозволила покращити стан військового. Нині він розмовляє, максимально швидко відновлюється», – сказав медик.

Сергій розповів, аби зібрати таку кількість крові потрібно близько 14 донорів. Для поповнення запасів у медзакладі постійно проводять дні донорів. В один з таких до лікарні прийшла Вікторія. Розповіла, що її чоловік — військовослужбовець.

«Чоловіку зробили операцію. Видалили уламок. Я нині біля нього й вирішила допомогти військовим. Кожен працює на своєму фронті. Хто чим може, тим і допомагає», – каже жінка.

За словами медиків, один донор може здати майже пів літра. Медичний директор Сергій розповів, що загалом з початку повномасштабного вторгнення РФ у медзакладі зібрали близько 16 тонн крові.